Vloercoating laten aanbrengen in een fabriekshal

Wat voor soort coating?
Dat is de grote vraag die exploitanten van installaties en industriële onderhoudsmanagers moeten beantwoorden om aan de eisen van de overheid te voldoen en een veilige en sanitaire verwerkingsfaciliteit te waarborgen. Verwerkers van levensmiddelen worden bovendien geconfronteerd met eisen voor hygiënische oppervlakken in verschillende gebieden binnen het bedrijf, allemaal met verschillende corrosieve omstandigheden, zoals voor droge opslagruimten, koelruimtes en mengruimte en slachtgebieden.

Er zijn echter vloerbekleding systemen, speciaal ontwikkeld om aan deze voorwaarden te voldoen, en vaak zijn er een aantal systemen die voldoen aan de voorwaarden voor diverse ruimtes.

Vloercoating opties
Al jaren zijn industriële managers afhankelijk van een reeks speciale vloercoating producten om aan een aantal eisen te voldoen. Deze vloercoatings zijn verkrijgbaar in verschillende formuleringen.

Epoxy
Een breed scala van epoxy vloeren systemen zijn door de overheid goedgekeurd, met inbegrip van epoxy vloeren met een hoog gehalte aan vaste stoffen of 100% solids epoxy vloeren. Epoxies kunnen worden vermengd met aggregaten zoals marmer of kwarts, met name voor niet-verwerkings-gebieden, zoals lobby’s en ingangen, waar een schone, goed onderhouden uitstraling deel uitmaakt van een globaal plan met betrekking tot het imago van het bedrijf. Deze coatings zijn meestal eenvoudig aan te brengen, twee-componenten systemen. Een breed scala aan texturen en kleuren kan worden bereikt door het gebruik van aggregaten om slipbestendige vloeren te creëren.

Epoxy vloeren met een hoog gehalte aan vaste stoffen bieden uitstekende bescherming tegen zuren en logen. Sneldrogende, geurloze epoxy mastiek, epoxy primer sealers en dekkende lagen voor het oppervlak behoren tot de formuleringen die momenteel beschikbaar zijn. Deze coatings bieden een aantal belangrijke voordelen, waaronder een uitstekende hechting; een uitstekend vermogen om schurende reinigingsprocedures en reinigingschemicaliën te weerstaan. Eigenschappen als snel drogen en snel uitharden voor een minimale productieverlies van de behandelde oppervlakte. Plus compatibiliteit met getextureerde antislip additieven. Bovendien zijn hoge vaste stof formuleringen laag in vluchtige organische stoffen (VOS).

Een populaire keuze geschikt, zelfs voor clean-room vloeren is een zelfnivellerend epoxy systeem met behulp van een 100% vaste stof bindmiddel hars met een vermengd aggregaat, die gemakkelijk wordt toegepast met een getande troffel of zuigmond en een textuur roller. Het systeem bestaat uit een penetrerende primer, een epoxy hars glazuur met hars als bindmiddel, een vuller met droog silica zand als aggregaat en een bovenlaag die een polyamide epoxy kan zijn, een hoge prestatie gepigmenteerde epoxy of een polyurethaan glazuur.

Productietijd
Wanneer een snelle terugkeer naar volledige activiteit een van de belangrijkste factoren is moet de tijd van de installatie zo veel mogelijk geminimaliseerd worden. Dan is een epoxy met 100% vaste bestanddelen een verstandige keuze om vloercoating te laten aanbrengen in een fabriekshal. Veel exploitanten van installaties selecteren 100% epoxy coatings omdat deze coatings sterke hechtende eigenschappen hebben, weerstand bieden tegen thermische en mechanische schokken en het vermogen hebben om frequente reiniging met warm water bij hoge druk te weerstaan. Ze kunnen ook worden gebruikt in gebieden waar zeer zure producten worden verwerkt.

In minder veeleisende omgevingen zoals de afdeling waar het eindproduct verpakt wordt, is een watergedragen epoxy een goed alternatief, omdat deze gebieden niet dezelfde hoge beschermingseisen hebben.

De keuze is nog steeds geen makkelijke. Welke eisen stelt u aan de vloeren en welke eisen stelt de overheid aan uw bedrijf. Die vraag moet u zelf beantwoorden.