Met deze tips is jouw huis zo verkocht!

Ben je klaar voor een volgende stap in je leven en verhuis je naar een nieuwe woning? Dan is het belangrijk dat je oude woning vlot verkocht wordt aan de prijs die jij in gedachten had. Je wilt graag genieten van jouw nieuwe thuis zonder de zorgen van het verleden? Dan helpen deze volgende tips je alvast op weg om je oude woning goed te verkopen!

Neem een makelaar onder de arm
Als je graag een nieuwe haarsnit wilt dan ga je langs bij de kapper en wil je een eigen zaak opstarten, dan maak je een afspraak bij de boekhouder. Kies voor het verkopen van je huis dus ook voor de expertise van een makelaar. Een degelijke vastgoedmakelaar heeft een uitgebreide klantenportefeuille. Vaak heeft een makelaar zelfs al een aantal potentiële kopers voor een woning zoals die van jou.

Maak duidelijke foto’s
Neem een doorsnee vastgoedwebsite en klik een aantal woningen aan die je niet zou kopen. Het eerste waar je op let zijn de foto’s, die zijn uiteraard ook het allerbelangrijkste bij een goede advertentie. De toekomstige koper moet een goed gevoel krijgen van hoe zijn eventuele huis er zal uitzien. Foto’s met een breedbeeldlens, vanuit verschillende hoeken én met een goede belichting zijn onontbeerlijk. Ruim ook je woning op alvorens de foto’s te nemen. Je wilt een sfeer scheppen die aangenaam en aantrekkelijk is.

Documenteer
Recent het dak vernieuwd van je woning? Een perfect energiecertificaat of het terras pas één jaar aangelegd? Maak een heel ruime beschrijving van je woning en maak een zorgvuldige documentatiemap. Een onderbouwd verkoopgesprek is veel geloofwaardiger en overtuigender dan een twijfelachtig verhaal. Verplaats je in de hoofden van de kopers en bedenk wat voor informatie jij zelf ook zou willen. Succes gegarandeerd!