Hoe je je huis een industriële look geeft met Beton Ciré

Ben je op zoek naar een unieke manier om je huis een modern en industrieel tintje te geven? Kijk dan niet verder dan beton ciré! Dit materiaal wordt steeds populairder in de designwereld, en het is gemakkelijk te zien waarom. Beton ciré biedt een chique en verfijnde uitstraling die elke kamer een koele, eigentijdse uitstraling geeft. Hier lees je hoe je beton ciré kunt gebruiken om de industriële look te krijgen waar je van droomt.

Wat is beton ciré?

Beton ciré (of gewaxt beton) is een soort decoratief beton bedoeld voor binnen- of buitenoppervlakken. Het heeft een zachte, matte afwerking die lijkt op steen zonder te glanzend te zijn. Het proces houdt in dat er was, olie of andere stoffen aan het betonmengsel worden toegevoegd voordat het opdroogt, zodat het een gladdere textuur en een duurzamer oppervlak krijgt. Dit maakt het perfect voor oppervlakken die bestand moeten zijn tegen slijtage, zoals keukenbladen of badkamervloeren.

Industriële elementen toevoegen

Als je eenmaal je gewenste kleur hebt gekozen voor je beton ciré project, kun je beginnen met het toevoegen van industriële elementen zoals zichtbare buizen en stalen armaturen. Dit zal helpen een edgy maar uitnodigende sfeer te creëren in elke kamer van je huis. Als je bijvoorbeeld een buitenpatio hebt, kun je overwegen om koperen buizen langs een muur te leggen om die een industriële uitstraling te geven. Je kunt ook wat vintage lampen aan het plafond hangen voor extra visuele belangstelling. Beton ciré met industriële look staat in veel woningen enorm mooi.

Natuurlijke elementen integreren

Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar het opnemen van natuurlijke elementen in je inrichting kan de industriële uitstraling van je ruimte juist versterken als je het goed doet! Probeer planten met interessante texturen of kleuren zoals vetplanten of cactussen te gebruiken op onverwachte plaatsen in de kamer, zoals in metalen plantenbakken die aan het plafond zijn gehangen, als contrast met de harde lijnen van betonnen ciré en metalen armaturen. Je kunt ook potplanten ophangen aan touwen die aan pijpen aan de muren zijn bevestigd of proberen houten stukken te gebruiken in meubelontwerpen voor extra warmte temidden van alle stalen accenten. 

Voor meer informatie over beton ciré kan je terecht op https://www.beton-aparte.nl/!