De beste eetkamer stoelen vind je met deze handige tips

Nieuwe eetkamer stoelen aanschaffen is iets wat je niet zomaar doet. Vooral als je al een eettafel hebt, wil je dat deze stoelen daar probleemloos en stijlvol bij aansluiten en dat jij een gezellige ruimte creëert waar iedereen met plezier tijd doorbrengt. Bij het uitkiezen van de juiste stoelen zijn er dan ook een aantal factoren om rekening mee te houden. Om de ideale eetkamer stoelen te vinden voor jouw kamer, gebruik je de onderstaande tips.

  1. Stel direct een eetkamer stoelen budget op

Stoelen zijn niet altijd goedkoop en vooral als je een aantal nodig hebt, dan de prijs snel oplopen. Het eerste wat je doet is een budget samenstellen en een bedrag kiezen dat je zonder problemen aan je eetkamer stoelen kunt besteden. Daar houd je je ook aan. Het voordeel van een budget als je online gaat winkelen is dat je deze in kunt voeren in de filters. Je wordt dan nooit verleid door stoelen die je je eigenlijk niet kunt veroorloven.

  1. Denk goed na over de afmetingen

Niet alle eettafels hebben dezelfde hoogte. Je wilt stoelen aanschaffen die daar probleemloos onder passen. Als je er op zit wil je comfortabel kunnen eten, zonder dat de tafel te hoog of juist te laag komt. Bepaal dus een ideale hoogte, bijvoorbeeld door er andere stoelen onder te zetten en deze uit te testen. Ook de breedte is belangrijk. Je wilt dat de breedte van de eetkamer stoelen naast elkaar overeenkomt met de lengte van de tafel.

  1. Het materiaal moet tegen een stootje kunnen

Het is altijd verstandig om alleen het assortiment eetkamer stoelen te bekijken en geen andere stoelen. Want deze zijn ontworpen voor gebruik in een ruimte waar voedsel gemorst kan worden. Veel eetstoelen zijn dan ook gemaakt van waterafstotend of afnemend materiaal. Anderen hebben kussenslopen die kunnen worden gewassen. Komt er wijn of vet op een materiaal dat niet kan worden gereinigd, dan blijf je deze vlekken altijd zien.

  1. Denk goed na over de extra opties

Wat heb je nog meer nodig? Eetkamer stoelen met leuningen zijn comfortabel als je veel aan de tafel zit, maar het is lastiger om er op plaats te nemen. Daarnaast passen leuningen niet altijd onder je tafelblad. Je kunt ook kiezen voor stoelen met wieltjes onder de poten. Dat is handig als je deze vaak verplaatst, bijvoorbeeld omdat je de eetkamer niet altijd gebruikt. Opklapbare stoelen zijn ruimtebesparend als je ze niet gebruikt.

  1. Ga eerst online op zoek

Nu je exact weet hoe je eetkamer stoelen eruit moeten komen te zien en welke kenmerken ze moeten hebben, kun je het assortiment van verscheidene winkels alvast uitgebreid bekijken online. Dat doe je in je eigen tijd, tot je een kleine selectie geschikte kandidaten hebt gevonden. Daarna bezoek je die winkels, probeer je ze in het echt even uit en kom je vast snel tot de ideale stoelen voor jou.