Parket, is het echt zo interessant?

Eén van de eerste keuzes die veel mensen maken bij het bouwen of renoveren van hun woning heeft betrekking tot de realisatie van een parketvloer. Het moet dan ook gezegd dat parket plaatsen in je woning ervoor zorgt dat je meteen kan rekenen op enkele heel interessante voordelen. Het gaat hierbij trouwens niet alleen maar om visuele, maar zeker ook om praktische voordelen. Ben jij er toch nog niet helemaal over uit van welke vloer je in je huis gebruik gaat maken? Neig je echter wel sterk in de richting van parket? Ontdek dan op deze pagina op welke voordelen je bij de keuze van parket allemaal kan rekenen!

            Met parket kies je voor een uiterst ecologische vloer

We trachten tegenwoordig met z’n allen om milieuvriendelijker te gaan leven en wonen. Dit zorgt ervoor dat we bij het maken van de keuzes met betrekking tot onze woning steeds meer vanuit ecologisch oogpunt gaan denken. Een parketvloer is zowat de meest ecologische vloer waarvoor je kan kiezen. Dit is niet in het minst het gevolg van de geweldige dikte waar een vloer van parket doorgaans over beschikt. Deze dikte zorgt ervoor dat je parket eigenlijk zonder probleem decennialang mee kan blijven gaan. De belangrijkste voorwaarde hiervoor is wel dat de vloer op de meest optimale wijze moet worden onderhouden, maar dat spreekt voor zich.

            Ook oude parketvloeren verliezen hun charme niet

Niet alleen voor nieuwe, maar zeker ook voor oudere) parketvloeren geldt dat ze altijd over een bijzondere charme beschikken. In tegenstelling tot bij andere vloeren het geval is geldt ook zeker niet voor oudere parketvloeren dat ze een deel van hun uitstraling verliezen, integendeel. Dankzij tijdig onderhoud en grondige schoonmaakbeurten kan ook een heel oude parketvloer er nog steeds ongelofelijk aantrekkelijk uitzien. Het spreekt voor zich dat dit gegeven de levensduur van een vloer uit parket ook alleen maar ten goede komt.

            Parket heeft een prima isolerende functie

Voor het merendeel van de vloeren die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze eigenlijk niet of nauwelijks isoleren. Dat is vervelend, want ondanks het feit dat we er eigenlijk niet zo vaak bij stil staan is het toch wel degelijk zo dat er heel wat warme lucht via de vloer kan ontsnappen. Maak je in jouw huis gebruik van parket? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je parketvloer als geen ander dat warmteverlies kan inperken. Op deze manier kan je door te kiezen voor parket dus onrechtstreeks ook nog eens een mooie besparing verwachten op je energiefactuur.

            Parket is verkrijgbaar in heel wat verschillende stijlen

Tot slot beseffen veel mensen dit misschien in eerste instantie niet, maar er zijn eigenlijk maar weinig vloeren op de markt terug te vinden die zo ongelofelijk veelzijdig zijn als parket. We kunnen dan ook niet alleen vaststellen dat parket kan worden aangekocht in verschillende houtsoorten, daarnaast geldt voor parket ook nog eens dat ze in verschillende legpatronen kan worden geplaatst. Tel daar ook nog eens de mogelijkheid van diverse kleuren bij op en het mag duidelijk zijn dat een parketvloer altijd moeiteloos aan al je verwachtingen tegemoet zal weten te komen!