Design meubelen

Design meubelen

We kennen het eigenlijk allemaal wel, die betonblokken met een paar planken er tussen die toch jarenlang dienst hebben gedaan als boekenkast. Heel effectief en handig in een studentenkamer. Daar kon je lekker alle studieboeken op kwijt en het zag er ook nog leuk uit.

De meesten van ons zijn nooit echt verder gegaan in het zelf ontwerpen van meubelen. Maar de markt heeft niet stilgestaan, de design meubels zijn in de mode. Zelf je huis inrichten en met een speciaal idee voor een eethoek of bankstel naar een meubelmaker gaan wordt meer en meer gedaan.

Zelf ontwerpen

Voor het zelf ontwerpen van meubels is veel kennis nodig. Kennis over materialen, de mogelijkheden en draagkracht van materialen bijvoorbeeld. Het is mogelijk design meubels te ontwerpen met gebruik van karton als materiaal, maar die meubels zullen alleen functioneren in een droge omgeving. Een meubelontwerper weet dat en kan helpen bij het ontwerp, en die hulp hebt u nodig.

Hout, staal, leer, glas en stoffen, dat zijn de materialen die gebruikt worden voor design meubels, dezelfde materialen als voor massa fabricage meubelen. Waarom zijn design meubelen dan beter? De mogelijkheden van de materialen, aangepast aan uw wensen en de mogelijkheden van uw woning maken design meubelen uniek.

Samenwerking

Design meubelen worden voor, en door u ontworpen, en wel met de hulp van professionele meubel ontwerpers. Die dragen niet alleen bij aan uw ontwerp maar zorgen er ook voor dat materialen zo gebruikt worden dat het gewenste resultaat ook bereikt wordt. Het resultaat van die samenwerking, die soms verder gaat dan die tussen een architect en zijn opdrachtgever, is een uniek meubelstuk.

Wanneer u een bed wilt laten ontwerpen volgens uw eigen idee, als designmeubel, is er bovendien nog een lid in het samenwerkingsverband nodig, de ontwerper en maker van de matras. Datzelfde geldt voor een design bankstel. Ook daar is een extra persoon nodig, de meubelstoffeerder.

De kosten

Dat betekend dat de kosten voor design meubelen hoger zijn dan voor meubelen uit een fabriek. Daar staat een groot kwaliteitsverschil tegenover. En een stuk extra schoonheid die niet in geld uit te drukken is omdat een deel van het ontwerp van uzelf is, of van andere gezinsleden.

Er zijn dus veel argumenten voor het kopen van ontworpen meubelen. Uw leefgenot en uw leefomgeving zullen er in ieder geval op vooruit gaan, dat is zeker.

Geef een antwoord