Makkelijk verhuizen met deze 10 tips

Je gaat een van de grootste stappen van je leven zetten: je gaat verhuizen. Hartstikke spannend natuurlijk. Aan de hand van deze tien tips zal het verhuisproces iets soepeler verlopen.

1: 2Houd rekening met het seizoen
Verhuizen tijdens het voorjaar of najaar is aan te raden. Tijdens de zomer is de kans op drukte en benauwdheid groter en dus af te raden. Dit is wel afhankelijk van waar je naar toe gaat verhuizen. Verhuis je in Arnhem zal het bijvoorbeeld makkelijker gaan dan wanneer je van de ene kant van Amsterdam naar de andere kant van Amsterdam gaat verhuizen. In de zomer heb je dan namelijk meer last van drukte wegens toerisme.

2: Spullen ordenen
Het huis waar je naartoe gaat krijgt een bepaalde indeling qua kamers die je wellicht al van tevoren hebt bedacht. Het is handig om op basis van de kamer indeling je spullen te ordenen. Zodat je deze spullen bij elkaar in dozen kunt doen.

3: Gooi weg wat niet je nodig hebt
Vaak hebben mensen meer spullen dan ze denken. Het is echter niet nodig om alles mee te nemen. Want niet alles gebruik je nog, of weet je er ├╝berhaupt het bestaan nog van. Zonde van je ruimte en energie om dit mee te verhuizen.

4: Maak het huis schoon wanneer het nog leeg is
Je gaat naar een nieuwe plek, waar (mits je geen nieuwbouwwoning hebt gekocht) andere mensen voor jou in hebben gewoond. Het is daarom wel zo fris om alle hoeken en gaten goed onder handen te nemen. Doe dit als jouw spullen er nog niet staan. Dat maakt soppen toch wat makkelijker.

5: Schaf genoeg verhuisdozen aan
Wanneer je eenmaal begint met inpakken, wil je lekker door kunnen werken. Het is daarom onhandig om tijdens het inpakken er achter te komen dat je niet genoeg verhuismateriaal hebt en weer terug naar de winkel moet.

6: Schakel een verhuis bedrijf in
Zelf met de auto heen en weer rijden met dozen en meubilair is een optie. Echter is het veiliger en sneller wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt. Als je bijvoorbeeld verhuist naar Apeldoorn schakel je een verhuisbedrijf in Apeldoorn in.

7: Schakel vrienden en familie in
Naast een verhuisbedrijf is het inschakelen van vrienden en familie ook wel handig. Deze mensen kunnen je helpen met dozen uitpakken, opruimen, schoonmaken, of het smeren van de broodjes.

8: Zorg voor bescherming
Ook spullen hebben niet het eeuwige leven. Het is alleen jammer als tijdens het verhuizen de zo kostbare spiegel van je overgrootmoeder in duizend stukjes valt. Zorg dat alles goed beschermd is tegen breuk door bijvoorbeeld spullen in te pakken in dekens, kranten of bubbeltjesplastic.

9: Begin op tijd
De kans om je te verkijken op hoeveel tijd verhuizen kost is groot. Er zit flink wat werk in verhuizen en alles wat erbij komt kijken. Maak desnoods een planning voor jezelf om je daar aan te houden, zodat je overzichtelijk vooruit kunt denken en minder snel het risico loopt achter de feiten aan te lopen.

10: Geef op tijd je adreswijziging door
Dan tot slot, geef aan verschillende instanties en mensen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn, tijdig je nieuwe adres door. Je zal niet de eerste zijn die belangrijke post mist omdat jouw oude woonadres nog in het systeem staat van een instantie.