Alles wat je moet weten over een microcement vloer

Vloeren zijn een heel belangrijk onderdeel van je huis. Het is namelijk letterlijk de basis waarop alles komt te staan. Een vloer moet dus van goede kwaliteit zijn en het liefst er ook nog mooi uitzien. Het uitkiezen van zo’n vloer kan best een hele opgave zijn. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten vloeren en als je daar allemaal niet bekend mee bent, kan je al snel verstrikt raken in alle namen en eigenschappen van de vloeren. In deze blog zullen we je helpen om iets meer duidelijkheid te krijgen. Wij hebben namelijk alles wat je moet weten over een microcement vloer in één artikel staan. In deze blog lees je wat microcement vloeren precies zijn, wat de voordelen zijn en hoe het aangebracht kan worden. Lees dus snel verder! 

De eigenschappen van een microcement vloer

Sommige mensen verwarren een microcement vloer wel eens met beton-ciré, gietvloer of woonbeton. Dit zijn echter andere producten die wel lijken op microcement vloeren, maar een hele andere samenstelling en hardheid hebben. Microcement bestaat uit cementbeton met kunsthars en minerale pigmenten. Microcement heeft een hele natuurlijke uitstraling en heeft een hoog wooncomfort. Daarom wordt microcement vaak gebruikt in woonhuizen of kantoren. Microcement lijkt dus best wel op bijvoorbeeld een gietvloer, maar wat is dan precies het verschil? Naast dat een gietvloer gemaakt is met een kunststof, wordt deze vloer ook gegoten. Dat is bij microcement niet het geval. Microcement vloeren worden met de hand gesmeerd. Dit zorgt voor een hele luxe afwerking. 

De voordelen van een microcement vloer

Microcement vloeren hebben een heleboel voordelen. Zo is het makkelijk in gebruik en te gebruiken bij zowat elke ondergrond. Het is heel slijtvast en kwalitatief beter dan veel andere vloeren. Dit komt doordat het een harde vloer is. Bovendien is een microcement vloer helemaal naadloos. Niet alleen ziet dit er heel luxe uit, maar het is ook hygiënisch. In kleine naden kunnen namelijk makkelijk vuil ophopingen komen, maar daar heb je met microcement geen last van! Daarnaast is het een erg natuurlijk en duurzaam product. Er worden bij de verwerking geen gevaarlijke stoffen gebruikt waardoor microcement weinig milieubelastend is. Verder is microcement zowel binnen als buiten te gebruiken. De vloer is namelijk bestand tegen water en hitte. Daarnaast heeft een microcement vloer een hoge krasbestendigheid. 

Bruizt | Specialist in beton ciré, gietvloeren & vloerverwarming

Het aanbrengen en onderhouden van microcement

Als je een beetje handig bent, zou je zelf microcement aan kunnen brengen. Het is daarbij wel heel belangrijk dat je de juiste materialen hebt. Vaak zijn er doe-het-zelf pakketten samengesteld om het aanbrengen van een microcement vloer makkelijker te maken. Het aanbrengen van deze vloer kost wel veel tijd, omdat het helemaal met de hand gedaan moet worden.  Klus je niet zo vaak? Dan is het misschien slimmer om een professional in te schakelen. Zo weet je zeker dat je vloer er mooi in komt te liggen. Het is niet nodig om deze vloer met agressieve schoonmaakmiddelen te onderhouden. De vloer is namelijk al schoon te krijgen met wat warm water en een schoon vaatdoekje.